Derfor vinder Brøndby klubbens første mesterskab siden 2005

Brøndby IF tyvstartede forårssæsonen med en pokalkamp imod FC København i Telia Parken. Her vandt Alexander Zornigers tropper med 1-0 efter en scoring af Kamil Wilczek, og de sikrede sig dermed en perfekt optakt til et vigtigt forår.

Foråret er faktisk Brøndbys vigtigste siden 2013, hvor klubben som bekendt kæmpede med næb og klør for at undgå nedrykning. De gul-blå har en gylden mulighed for at vinde klubbens første mesterskab siden 2005, og det er en chance, der ikke må forspildes.

Det bliver dog ingen nem opgave for Brøndby. De står overfor et ufattelig stærkt FC Midtjylland-mandskab, der virkelig spillede godt i efteråret. Samtidig lider Brøndby under manglende skarphed hos angriberne.

På trods af alt kan man dog sagtens tillade sig at have høje forventninger til Vestegnens drenge. Brøndby er nemlig i en rigtig god position forud for foråret. I denne artikel ser vi nærmere på de primære grunde til, at Brøndby står som mestre, når foråret er forbi.

 

Truppen er sammenspillet

Da vinterpausen startede satte mange Brøndby-fans næsen op efter en ny angriber. Hverken Teemu Pukki, Jan Kliment, Kevin Mensah eller Kamil Wilczek imponerede for alvor i den første halvdel af sæsonen, og mange håbede derfor på, at sportsdirektør Troels Bech ville hive en kanin op af hatten.

Det gjorde han ganske vist også med købet af Mikael Uhre i SønderjyskE, men han kommer først til efter sæsonen.

Dette er dog ikke en dårlig ting. For Troels Bech og Brøndby var nøgleordet denne vinter nemlig kontinuitet. I løbet af de seneste par transfervinduer har Brøndbys trup oplevet store ændringer med utallige til- og afgange. I dette vindue var fokus derfor på at holde på stammen.

Netop derfor så man også Brøndby afvise et enormt bud på Frederik Rønnow. Crystal Palace var ellers klar til at gøre målmanden til Brøndbys største salg siden Daniel Agger, men sådan skulle det ikke gå.

Brøndby træder derfor ind til foråret med en trup, der kender hinanden til fingerspidserne. Alle spillerne er vant til Zornigers system, og de kender deres roller og opgaver. Dette er en enorm fordel.

 

Enorm støtte fra fansene

Man hører ofte Brøndbys spillere rose klubbens fans. Dette kan lyde som et forsøg på at få billige point, men det er det ikke. Brøndby har landets bedste og mest trofaste fans, og dette kan spillerne mærke. De bliver nærmest skubbet frem på banen af fansene.

Uanset om Brøndby spiller ude eller hjemme, får de massiv støtte fra en gul-blå mur bag målet. Derfor er klubben aldrig for alvor på udebane, og man ser derfor Zornigers tropper hive den ene sejr hjem efter den anden.

Den store støtte er især en fordel, når tingene begynder at blive svære for spillerne. I disse øjeblikke får de ekstra kræfter til at kæmpe videre af de fanatiske fans.

 

De vinder de store kampe

I Alexander Zornigers debutsæson formåede han ikke at slå FC København. Dette har tyskeren dog fået ændret i denne sæson, hvor det indtil videre er blevet til tre sejre i træk. Zorniger hev endda den første Brøndby-sejr i Parken i 13 år i land.

Der er altså ikke længere nogle forhindringer, der er for store for Brøndby. Også imod de andre tophold har Brøndby været fantastiske. Klubben har hentet flere point imod de andre hold i top seks end nogle andre. Det er blandt andet blevet til to sejre over FC København, en 4-0-sejr over FC Midtjylland og en 4-2-sejr over FC Nordsjælland. Derudover har Zornigers tropper også hentet sejre imod de overraskende tophold Hobro IK og AC Horsens.

 

Truppen er bred

Brøndbys helt store fordel i denne sæson er, at truppen er bredere end længe set før. Det er faktisk kun Frederik Rønnow, der ikke kan erstattes af en kvalitetsspiller. I forsvaret har Brøndby dygtige spillere på alle positioner. På bænken sidder Svenn Crone, der kan dække begge backer bedre end de fleste i ligaen, imens Hjortur Hermannsson og Paulus Arajuuri skiftes til at starte i centerforsvaret ved siden af Benedict Röcker.

Midtbanen er Brøndbys absolut stærkeste kæde. Her har Zorniger virkelig mange valgmuligheder med Kasper Fisker, Hany Mukhtar, Simon Tibbling, Christian Nørgaard, Lasse Vigen Christensen og Besar Halimi. Derudover råder han også over to spændende unge spillere i Morten Frendrup og Filip Blazek.

Oppe foran er problemerne lidt større, men både Kliment, Pukki og Wilczek er i stand til at score rigtig mange mål. Det samme kan man ikke helt sige om Kevin Mensah, der dog efter sigende kan gå et stort forår i møde.

 

Kun én grund til negativitet

På trods af Brøndbys mange sider, er mesterskabet dog selvfølgelig ikke givet. FC Midtjylland så skræmmende stærke ud i efteråret, og de bør også gå et stort forår i møde. Midtjyderne har ganske vist solgt et par profiler, men de ser stadig yderst farlige ud. Jess Thorups tropper kan derfor meget vel hive det andet mesterskab hjem på tre år.

Odds på Superligaen hos NordicBet