La Liga 2012/2013

bplDen spanske La Liga er godt i gang. Atletico Madrid og Barcelona har i skrivende stund vundet deres første kampe, mens Real Madrid har spillet uafgjort 2-2 mod oprykkerne fra Villareal.

Den spanske Liga er i store økonomiske problemer. Holdene kæmper imod problemerne på bedste måde, men det er ikke altid nemt. De spanske klubber klager over den TV-aftale, som er i La Liga. Real Madrid og Barcelona har nemlig en stor fordel i TV-aftalen og får dermed også de fleste af pengene. En aftale som er skadelig for den spanske liga og spansk fodbold.

I denne sommer er spillere som Mesut Ozil, Jesus Navas, Alvaro Negredo, Roberto Soldado Iago Aspas, Jose Canas med flere skiftet til Premier League.

Ind er kommet som den største profil Gareth Bale efterfulgt af brasilianske Neymar, men ellers er det småt med spilllere som er kommet til den spanske Liga i det netop overståede transfervindue.

Den tidligere storklub Valencia er kommet i hårde økonomiske spillere, og har været nødt til, at sælge deres bedste spillere for, at få økonomien til at hænge sammen. De kæmper dog stadig i Valencia og er stadig i dyb gæld.

Den spanske Liga er i frit fald og er ikke længere betegnet som den bedste Liga. Dette er den tyske bundesliga dog tæt efterfulgt af den engelske Premier League.

Flere trænere her i blandt Atletico Madrids argentinske manager Diego Simeone har været ude og kritisere La Liga for, at være kedelig og at der kun er to hold i Ligaen. Simeone får opbakning af flere trænere i La Liga og de alle har til fælles, at skyde skylden på det spanske fodboldforbund og den nuværende TV-aftale.

De bedste spillere forlader La Liga til fordel for Premier League, da der er flere penge i engelsk fodbold end der er i Spanien i øjeblikket. Det kombineret med, at Spanien som land også er i økonomiske problemer, kan det kun gå ned af bakke for spansk fodbold, hvilket jeg også tror, sker i løbet af få sæsoner. Hvis det spanske fodboldforbund derimod kan i samarbejde med klubberne og regeringen få rettet op på nogle af de store problemer, som hærger spansk fodbold i øjeblikket, tror jeg stadig på, at spansk fodbold har en fremtid.

Spændende bliver det dog stadig i denne sæson, at følge duoen Messi/Neymar og Ronaldo/Bale imod hinanden. Hvem der gør det bedst af de to duoer tror jeg løber med mesterskabet i denne sæson.

Et frisk bud på en top fire:
1. Barcelona
2. Real Madrid
3. Atletico Madrid
4. Athletic Bilbao

Husk du kan følge den spanske Liga på http://www.livescore.dk