En poker julehistorie: Fra pokerhaj til doven sportsbetter

Jeg var en af de pokerspillere, som fandt glæden ved online poker helt tilbage i midten af nullerne, hvor en fyr med det mundrette navn Chris Moneymaker for nyligt havde vundet WSOP Main Event – VM i poker.

Det var dengang Gus Hansen fyldte sendefladen hver aften på TV2 Zulu, som yndede at vise The Great Danes sejrsgang i World Poker Tour, og dengang online poker var en veritabel jungle at finde hoved og hale i.

Online pokerrum var dengang ikke just berømte for deres integritet, og alt for ofte var der historier om pokerspillere, som vandt masser af penge ved bordene, men som ikke kunne få pengene udbetalt, når det endelig gjaldt.

Den ene skandale tog den anden, og hvem husker ikke da PotRipper vandt en $1000 turnering på Absolute Poker, fordi han fik hjælp af én der kunne se alle hole cards ved bordet?

Takket være årvågne modstandere lugtede nogle lunten undervejs i turneringen, og sidenhen er informationer om alle spilleres hænder stykket sammen i ovenstående video, så man kan se præcist hvilke kort alle spillere havde.

Det var en skandale af episke dimensioner i online poker historien, og en der burde få enhver spirende pokerspiller til at gå på online poker pension. Men ikke jeg.

Blandt de bedste på mine stakes

Jeg var nemlig en af de spillere, som til trods for historier om svindel i branchen alt formåede at lave et overskud på mit spil, måned efter måned. Cash games var gode ved mig gennem den sidste halvdel af nullerne, hvor jeg huserede på NL100 og NL200 med stor succes. Jeg knuste adskillige rake races på rakeback-venlige netværk, og formåede trods en konservativ spillestil (ja, jeg var tight!) at opretholde en ganske imponerende winrate, særligt på NL100.

Bonuspenge strømmede ind, og selv om jeg stadig passede mit almindelige arbejde i det privat erhvervsliv, var der masser af tid i kalenderen til at finde tid til at spille online poker. Nøj hvor var jeg motiveret.

Det var ikke fordi jeg var den bedste pokerspiller i verden. Ja, ikke engang i Aarhus, hvor jeg oprindeligt er fra, var jeg den bedste. Flere af mine venner spillede langt højere end jeg på nettet, og lavede virkeligt store penge. Jeg husker levende da en af mine pokervenner købte sin første lejlighed, hvorfra en stor del af pengene helt sikkert kom fra online poker. Jeg var misundelig.

Dog ikke misundelig nok til at rykke op i takst, og gå efter guldet på de dyrere borde. Jeg vidste nemlig godt, at jeg ikke var dygtig nok til at være med her, eller måske var jeg, men et lille begreb kaldet “money scared” spillede måske også ind. De spillede jo nærmest om beløb pr. hånd på de borde, som jeg var vant til at tabe eller vinde på en hel aften. Jeg har slet ikke lyst til at tænke på, hvor mange timer jeg skulle arbejde i mit dayjob, for at få råd til bare ét buy-in.

I stedet blev jeg hvor jeg vidste, at jeg var blandt de bedste regulars, og derfor var jeg altid blandt de bedste på mine stakes. Jeg vandt måske ikke alle pengene, men jeg vandt mange af dem.

 

Brændte lidt ud og begyndte med sportsbetting

Ligesom så mange andre pokerspillere, begyndte pokeren på et tidspunkt at kede mig. Jeg tror vi skriver 2013-2014 i kalenderen, da jeg i stedet begynder at bruge mere og mere tid på sportsbetting og sport i fjerneren, og langt mindre tid på at analysere pokerhænder, diskutere på pokerfora og ikke mindst af alt – få set nogle flops.

Jeg går vel lidt kold i pokeren, og i stedet trækker de nemme penge. Dem hvor jeg bare skal stikke ud, og så skal drengene på banen nok sparke et overskud hjem på kontoen.

Der var gode dage, og der var dårlige dage som sportsbetter. Jeg tror, med hånden på hjertet, at jeg er sluppet igennem mit bettingeventyr med skindet på næsen. Jeg er vel break even. Der har været store gevinster undervej, hvor de afgørende mål er faldet i kampenes sidste sekunder, og der har været lange perioder, hvor de afgørende mål faldt den forkerte vej.

Jeg sportsbetter stadig fra tid til anden, men det er mest for hyggens skyld, eller når jeg falder over et odds ved tilfældigheder, som jeg bare MÅ ud på. Det sker ikke hver dag, skulle jeg hilse at sige. Til gengæld er udstikkene måske lidt større i dag, og her må jeg sige, at jeg har været glad for at bytte kvantitet ud med kvalitet. Man skal sgu være kræsen med de odds, og der er til tider langt i mellem snapsene.

 

Har genfundet kærligheden til poker

Ved sidste år til juletid blev jeg så inviteret med til det årlige julepoker game hos én af mine venner. Den er fast hver år. Vi spiller lidt 100 kr. + 100 kr. gave-bounty SNG, hvor vi som regel er 10 mand.

Når du bliver slået ud, afleverer du din 100 kr. gave til din banemand, og sætter dig ned på sofaen og stener Premier League med en kold pilsner sammen med de øvrige faldne kortkrigere.

Når SNG’en er færdig, samles vi igen om bordet alle mand, hvor der nu bliver taget hul på et 1/2 kr. cash games, hvor der sprøjtes mere end i Houston 500. Der bliver givet gas, og det er ikke ualmindeligt at der er pots på langt over 1000 kr., når aften bliver til nat.

Sidste jul havde jeg ikke spillet poker i månedsvis, da jeg ankom til julegamet, men jeg havde lyst til at røre ved kortene, og det kunne mærkes på mit spil. Jeg var virkeligt godt kørende, og formåede rent faktisk at folde engang imellem.

Jeg endte den aften med at rydde bulen, som man siger, og tog hjem som den helt store vinder efter at have blanket aftenens anden store vinder af kl. lidt i lort om morgenen. Her var der ikke mere Rød Aalborg tilbage, og taxa’en var ligesom betalt til turen hjemad.

På den tur hjemad besluttede jeg mig for, at 2016 skulle blive året, hvor jeg ville spille meget mere online poker. Lysten var så småt på vej tilbage.

 

2016, året der gik

Jeg tyvstartede allerede i dagene op til nytår 2015, hvor jeg gik i gang med at banke rusten af på NL25 hos PokerStars og ret hurtigt avancerede til NL50. Her fandt jeg, at modstanderne efterhånden er blevet ganske udmærkede, og at jeg bestemt ikke i den grad jeg havde forventet, kunne køre modstanderne over.

Det tog et par måneder før jeg for alvor genfandt pokerformen og begyndte at have flere gode sessions end dårlige. Men jeg fandt vejen ved at tilpasse mit spil til mine modstanderes, hvilket selvfølgelig kun opnås ved maksimal koncentration, mens man spiller. Det var muligt, fordi jeg havde genfundet lysten til poker, og derfor automatisk havde fokus på spillet, når jeg spillede.

Jeg endte året med et pokeroverskud på i alt $15.644, som primært er spillet i hus på NL50 og via et par enkelte gode cashes i turneringer på PokerStars.

Jeg har ikke lyst til at afsløre mit alias af private årsager, hvilket jeg håber der er forståelse for hos bloggens læsere. Men jeg håber alligevel at du har fundet inspiration til at genoptage din egen pokerkarriere, hvis du ligesom mig måske havde glemt glæden en smule ved dette fantastiske kortspil.

Husk dog først og fremmest, at det er lysten der skal drive værket, når du spiller poker.

Savner du et nyt pokersite at spille hos, kan du læse mere om valg af pokerside her.

Indtil da kan jeg kun sige, at bloggen her fremover vil komme til at handle mere om poker igen, da det er dét jeg fordriver det meste af min fritid med. Så stay tuned, hvis du elsker historier fra pokerbordene.