Tour de France synspunkt: Tomrummet efter Riis

Gæsteblog indlæg af T. Purte

En tanke bliver ved med, at svirer i luften, der mangler noget ved dette års TDF. Riis`s tilstedeværelse, samt det danske islæt på Tinkoff/Saxo. Noget som man næsten var garanteret, hvert eneste år, når man brugte en stor del af sommeren foran flimmerkassen, for at følge de danske vikinger kæmpe med de franske landeveje.

Men sådan skulle det altså ikke være, den noget excentriske holdejer Oleg Tinkov, smed Bjarne på porten og styrede derefter, sit hold som han ville. Rygterne var der mange af, hvorfor Riis måtte forlade holdet, både dovenskab, indstilling, engement, og manglende sult efter sejere var nogle af de beskyldninger Riis måtte lægge ryg til.

Nu sidder vi så her, os danske cykelfans og mangler i den grad, den konstante tilstedeværelse af danske ryttere i TDF. Ganske vist nyder vi og se Jacob Fuglsang, men vi skal huske på, at han er bundet til opgaven med, at hjælpe Nibali til sejr.

Kommer de dage nogensinde igen, hvor den danske cykel elite, kunne vise sig frem og sågar udfordre nogle af verdens bedste cykel ryttere?

Ja talentmassen er i hvert fald tilstede, både en Valgren, Cort, M. Pedersen, Guldhammer, Quaade, og Søren K. Andersen vil på sigt alle kunne gøre sig gældende, i verdens mest prestige rige cykelløb.

Derfor ligger den lige til højre benet, at et ægteskab imellem Riis og Team CULT, vil være et drømme senarie for danske cykelfans.

Team CULT er i denne sæson gået fra at være, et kontinental hold til et Pro kontinental hold. Ikke et helt usædvanlig skridt, når man tager holdets ambitioner i betragtning. Rytter materialet er der, i form af Carbel, Downing, Gerdemann, Larsson, og ikke at forglemme de før nævnte danske rytter, som køre for Team CULT.

Dette har da også betydet, at man er rykket op på verdensranglisten som en flot nummer 31, hvilket igen beviser, at der ikke er så langt til at komme i betragtning til de 3 store Grand Tours, som normalt udtager de 21 bedste hold.

Nu skal man naturligvis ikke tro, at man kan tage kampen op imod hold som Astana, Sky, Tinkoff/Saxo, og Movistar. Men med tilgang af et par etablerede herre, kan en deltagelse i TDF være inde for rækkevide, i løbet af ganske få år.

Og her kommer Riis så ind i billedet:

Riis ville kunne med sin store viden og kendskab, til den internationale cykelverden kunne bringe netop Team CULT, det sidste skridt i den rigtige retning. Ikke nok med at Riis kender hele det rullende felt, så kender han også til hvad der forgår bag kulisserne, når kameraerne slukkes. Ydremere skal man så dertil lægge Riises enorme kvalitet, når det kommer til talent udvikling. Hvem husker ikke hvad han gjorde for Basso og slet ikke, at forglemme Richie Porte, som i dag køre som luksus hjælperytter for Froome, og samtidig fik lov til at køre sin egen chance, i dette års Grio.

En ting er rytterne, end anden er pengene og her er det ikke nok med den østjyske iværksætter Brian Sørensens (ejer af CULT) millioner, men hvem siger at der ikke kunne være andre, interesserede virksomheder i et rent dansk hold.

Måske en vis hr Seier kunne overtales til, at melde sig under fanen og forlade det nu russiske hold, Saxo/CULT eller CULT/Saxo klinger umiddelbart ganske godt.

Om et sådant ægteskab kan blive en realitet er vel et spørgsmål om, at de involverede parter kan finde fælles fodslag, så den danske cykel nation igen kan bryste sig af, at have et Pro Tour hold i verdens absolutte elite, samt en forsat udvikling af danske ryttere.

Drømmen lever og det samme gør dansk cykelsport.